maandag 22 juni 2009

Maxim Roozen wint Write Now! 2009

In Rotterdam heeft Maxim Roozen (17) uit Heemstede de juryprijs van Write Now! 2009 gewonnen. De 21-jarige Roel van Meerendonk werd de felbegeerde winnaar van de trotse Write Now! Dagblad De Pers Publieksprijs.

Het verhaal van Roozen, ‘Terugkeer van Kiriko’, werd door juryvoorzitster Iris van Erve omschreven als “origineel, ontroerend, grappig en spannend vreemd”. Maxim Roozen, die de finale behaalde met een wildcard, won met zijn verhaal onder andere een Macbook en een masterclass van uitgeverij Augustus.

De inzending van Diederik Smit bleef onbekroond. Toch vond de jury dat de tekst getuigde van “een groot gevoel voor absurdisme”. Volgens het juryrapport wist Diederik Smit elk cliché te vermijden: “Dit maakt (…) ook nog actueel te zijn en met (…) toch toegankelijk (…) aan te (…) van de (…) niet allemaal even goed.” Benieuwd naar de hele zin en naar de rest van het juryrapport?
Oh.

Na afloop bedankte Diederik Smit zijn sympathisanten: “Ik bedank alle mensen die voor de publieksprijs op mij gestemd hebben. Ook zonder jullie steun had ik niet gewonnen. Toch bedankt. Nee, maar echt.” Of er fouten zijn gemaakt in de campagne, kon Diederik Smit nog niet zeggen: "We zullen een werkgroep instellen die dit moet gaan onderzoeken. Misschien hadden we een te genuanceerd verhaal, misschien hebben we het niet goed gecommuniceerd, dat zal allemaal nader bekeken moeten worden."

1 opmerking: