zaterdag 6 juni 2009

Kiezer geeft verborgen boodschappen

Twee dagen na de Europese verkiezingen in Nederland is duidelijk geworden wat de kiezer heeft willen zeggen. In de verkiezingsuitslag blijken namelijk verborgen boodschappen te zitten.



VVD-leider Mark Rutte sprak van een duidelijke uitkomst: “De kiezer heeft gesproken en de uitslag is zonneklaar. Als je ‘gekke geert vier zetels ferry mingelen europa’ versneld achteruit afspeelt, hoor je ‘meer banen, beter toezicht, minder satan, paul is dead’. Een krachtig signaal. Ook was er een opkomst van 36,5%. Zet die cijfers op de kop en je leest heel duidelijk SGE: inderdaad, Sociaal Groen Europa. Daar moeten we iets mee, dat is helder.”

Ambtenaren van Algemene Zaken kwamen ook tot de conclusie dat ‘D66 van één naar drie zetels winterschilder’ een verbasterd anagram is van ‘geen turkije 66 wilders internationaal vetorecht’.

Staatssecretaris voor Europese Zaken, Frans Timmermans zei dat hij er alles aan zal doen om de uitslag te vertalen in daadkrachtig beleid. “We moeten de kiezer serieus nemen. Als je de beginletters van de partijen combineert met het behaalde zetelaantal, krijg je de code C5P4D3P3V3G3C2S2 en dat geluid zullen we in Europa gaan verdedigen.”

1 opmerking:

  1. Het is opvallend dat zowel partijen met een D als partijen met een P gewonnen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen