dinsdag 30 maart 2010

Kabinet zet klok uur vooruit

Het kabinet heeft in de nacht van zaterdag op zondag de klok een uur vooruitgezet om de economische crisis te bestrijden. Het gaat om een tijdelijke maatregel: als de economie voldoende hersteld is, zal de klok in oktober weer een uur terug worden gezet. Het besluit is onderdeel van de Crisis- en herstelwet en moet ervoor zorgen dat de huidige dagindeling ook op termijn houdbaar blijft.
De oppositie had liever gezien dat het plan in stappen was ingevoerd, waarbij de klok elke maand een kwartier vooruitgezet zou worden. SP-leider Emile Roemer noemt de maatregel asociaal: "Dit is gewoon een kille bezuiniging, waar met name ouderen en chronisch zieken de dupe van zijn. Chronisch zieken zijn door deze maatregel toch weer een extra uur chronisch ziek, werklozen een uur langer werkloos en zo kan ik nog wel even doorgaan."

Volgens de 2012-beweging zal het kabinetsbesluit ertoe leiden dat de wereld een uur eerder zal vergaan dan gebruikelijk.

3 opmerkingen:

  1. Toch wel gek dat een demissionair kabinet zomaar dit besluit neemt. Het aanpassen van de tijd is iets wat iedereen in Nederland beinvloed, het zou controversieel verklaard moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De klepel!
    Zullen ze wel weer vergeten natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij kwam me al zo bekend voor:
    http://diederiksmit.blogspot.com/2009/10/kabinet-komt-met-extra-uur.html

    Beetje goedkoop, Died!

    BeantwoordenVerwijderen