donderdag 13 augustus 2009

Weblog Odysseus

Hojhoj,
Ik weet dat ik alweer véél te lang niets meer geschreven heb, maar we hebben zo ontzettend veel gezien en gedaan, dus sorry alvast voor de lengte van deze update. Goed. De Trojaanse Oorlog zit er dus op. Toch raar, maar ook wel weer goed om het nu af te sluiten. Inmiddels zijn we begonnen aan de terugreis en we hebben al de nodige onweersbuien moeten doorstaan. De eerste storm bracht ons bij het eiland van de Kikonen. Daar hebben we flink huisgehouden, omdat de locals fout waren in de oorlog. Tijdens de slachtpartijen en plunderingen hadden we geluk met het weer (foto's volgen nog). Na een korte tussenstop bij de Cycladen hebben we een bezoek gebracht aan de Lotophagen, die enkel lotus eten, heel bizar. Vervolgens zijn we naar Sicilië gegaan, waar we terechtkwamen bij een cycloop met één oog: creepy! Het zal wel weer een cultureel dingetje zijn, maar ze hebben hier gewoon een heel andere interpretatie van het begrip gastvrijheid, dus we waren blij toen we weer wegvoeren. Na allerlei verdere omzwervingen die ik jullie zal besparen, kwamen we nog langs het eiland van de zingende Sirenen. We hadden uiteindelijk te weinig tijd om ook op het eiland zelf rond te kijken, wat jammer was, want het gezang klonk heel mooi. Wat we hierna gaan doen, weten we nog niet zeker, maar dat hangt ook een beetje van het weer af. Tot nu toe valt het een beetje tegen met veel stormen enzo. Ook verliezen we steeds bemanning en dat is op den duur natuurlijk onpraktisch. Maar goed, we zien het allemaal wel. Voorlopig houden we het hier iig nog wel even vol.

Groeten aan iedereen en tot snel maar weer.

Groeten,

Odysseus


Diederik Smit is op vakantie. Tot 15 augustus is Odysseus gastblogger voor Diederik Smit Actueel.

4 opmerkingen:

  1. Nou Ody, jij maakt wat mee onderweg. Vind het echt geweldig dat je dat allemaal durft. Denk je dat j nog tijd hebt om even in Sparta langs te komen? Menelaos zou over 2 weken thuiskomen, dus wie weet dat we elkaar nog 's kunnen zien. Doe j wel voorzichtig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was dat nou allemaal gewoon last minute? En all in en zo? En nog veel Russen daar? Want daar word je echt helemaal gestoord van tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. moet je zelf een beetje kunnen zeilen voor zo'n vakantie? of mag je ook gewoon een beetje op de boeg ouzo drinken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sparta wordt moeilijk denk ik, maar misschien kunnen we ergens rond Ithaka meeten? En tja, die reis was idd alles inbegrepen op voorwaarde dat je dan een oorlog in het buitenland wint, maar hoe dat verder met de verzekering zit, weet ik eigenlijk niet. Kunnen zeilen of roeien is overigens wel een pre, maar zeker geen must als j maar een goeie gids hebt..

    BeantwoordenVerwijderen