maandag 21 juni 2010

Val Berlijnse muur blijkt schwalbe

Britse historici beweren dat de val van de Berlijnse muur in 1989 in werkelijkheid een schwalbe was. Volgens historicus Christopher Jackson van de Universiteit van Oxford is op videobeelden duidelijk te zien dat de muur wel erg makkelijk naar de grond gaat: “We hebben de beelden nu ruim twintig jaar onderzocht en bij ons is er geen twijfel meer. De muur werd nauwelijks geraakt en liet zich expres vallen. Het is eigenlijk een schande dat men dat destijds niet gezien heeft.”
Volgens Jackson hadden de grenzen tussen Oost- en West-Berlijn nooit geopend mogen worden. “De Duitse eenwording is gerealiseerd op grond van een onrechtmatige beslissing. Op basis van de beelden is het volstrekt onterecht dat er destijds een einde kwam aan een tijdperk. Uiteraard is het te laat om dat nu nog terug te draaien, maar we willen wel aangeven dat ook de val van de muur op typisch Duitse wijze tot stand kwam.”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel distantieert zich van de Britse aantijgingen. Volgens Merkel werd de muur wel degelijk geraakt en zijn de grenzen terecht geopend.

2 opmerkingen:

  1. Jon Dahl Tomasson en die zeemeermin daar in die haven, wat dacht ja daarvan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nouja, elk nadeel hep z'n voordeel. Dankzij de hereniging is er nog maar één Duitsland.

    BeantwoordenVerwijderen