dinsdag 29 juni 2010

Oeuvre Mariah Carey op muziek gezet

Goed nieuws voor bestaande individuën: de nummers van Mariah Carey zijn eindelijk op muziek gezet. Componisten uit meer dan 21 landen werkten ruim 15 jaar aan het megaproject. Het resultaat, een cd-box met het gehele oeuvre van Carey, werd gisteren gepresenteerd in een platenzaak in Los Angeles.
Volgens de Amerikaanse arrangeur en componist Axel Wesmond viel het niet mee om het oeverloze gekreun van Mariah Carey om te zetten in daadwerkelijke muziek: “Het was geen pretje. We hebben vele uren van haar stemgeluid honderden keren moeten herbeluisteren voor we in de verste verte iets van een melodie ontdekten. Daar zijn we vervolgens mee aan de slag gegaan, met uiteraard veel artistieke vrijheid. We waren ook heel blij dat we een echte zangeres (Regina Spektor, red.) bereid hebben gevonden om onze composities te vertolken.”

Volgens de componisten, die voor hun werk een overheidssubsidie kregen van 20 miljoen dollar, vormt de cd-box een dragelijk alternatief voor de nummers van Mariah Carey. Het Australische radiostation Nova 100 FM heeft al laten weten voortaan alleen nog de nieuwe nummers te draaien, zodat men niet langer afhankelijk is van het kattengejank van Carey.

2 opmerkingen:

  1. Waarom zou je het oeuvre van Mariah Carey willen omzetten in muziek? Ik ga de jaarcijfers van Aegon toch ook niet vertalen naar moderne dans?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als het ze daadwerkelijk gelukt is, hebben ze het onmogelijke gepresteerd. hoed af.

    BeantwoordenVerwijderen