dinsdag 10 augustus 2010

Oranjegekte nadert hoogtepunt



In heel Nederland neemt de oranjegekte ongekende hoogten aan, een dag voor de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Oekraïne. Verschillende straten zijn in zijn geheel versierd met oranje vlaggetjes en spandoeken. De gemeente Amsterdam verwacht morgen zo'n 180.000 mensen op het Museumplein, waar de wedstrijd op grote schermen te zien zal zijn. Ook Rotterdam en Den Haag bereiden zich voor op grote mensenmassa's die de wedstrijd op de pleinen en in de cafés zullen volgen.

Tienduizenden oranjefans zijn op dit moment al in Donetsk, waar morgen de wedstrijd gespeeld zal worden. Op de pleinen rond het stadion kleurt het straatbeeld steeds meer Oranje. Niet alle fans hebben al kaartjes voor de wedstrijd. De prijzen kunnen oplopen tot 2500 euro. Toch hebben veel Nederlanders het er voor over: "Dit zijn de grote wedstrijden, waar je gewoon bij moet zijn geweest. Dit maak je maar een keer in je leven mee.", aldus een afgereisde oranjesupporter.

Bondscoach Bert van Marwijk blijft rustig onder alle aandacht: "Wij proberen ons gewoon zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Al die oranjekoorts in Nederland, daar krijgen wij eigenlijk niets van mee. Misschien maar beter ook, uiteindelijk gaat het om die ene wedstrijd en daar focussen we ons op."

Als Nederland het oefenduel tegen Oekraïne weet te winnen, zal de selectie vrijdag gehuldigd worden in Den Haag en Amsterdam. Of er in Amsterdam ook een rondvaart door de grachten komt, is nog niet bekend.

1 opmerking:

  1. Echt het meest géle bericht wat ik oooit heb gelezen. Kan dat alstublieft wat minder?!

    BeantwoordenVerwijderen