woensdag 27 mei 2009

Zinderende ontknoping brengt Ron en Anniek in Lingo-finale


In studio 17 in Hilversum hebben Ron en Anniek uit team A de finale van Lingo bereikt. Ron en Anniek komen uit Alphen aan de Rijn. Ron werkt bij een automatiseringsbedrijf en Anniek is parttime kleuterjuf. Ze hebben twee kinderen en houden van wandelen, lezen en reizen.
Na een slijtageslag versloegen ze Joost en Karin, die vlak voor de laatste ronde een rode bal trokken. De beurt ging daarop naar Ron en Anniek die het woord 'radium' correct wisten te spellen. Het tienletterwoord werd niet geraden.

"We liepen achter de feiten aan."
De teleurstelling was groot bij team B. Joost: "Het zat er niet in vandaag. We hadden ook niet altijd geluk met de beslissingen van de jury. Officieel heeft 'ansjovis' natuurlijk meer dan vijf letters, maar in zo'n beslissende fase moet je de wedstrijd aanvoelen, vind ik. Verder waren we gewoon hopeloos uit vorm. Op een gegeven moment hadden we bal 34 nodig voor Lingo. Vervolgens trokken we alleen nog maar oneven ballen en ja, dan loop je achter de feiten aan. Zeker als je dan met een rode bal geconfronteerd wordt, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden."

In de finale zullen Ron en Anniek het opnemen tegen werkgeversorganisatie VNO/NCW.

1 opmerking:

  1. a.s. zaterdag, vanaf 20:00u op de grote markt in waalwijk, Lingo op groot scherm, komt allen!

    BeantwoordenVerwijderen