dinsdag 28 april 2009

Orkaan Tracey vrijgesproken

De orkaan Tracey, die vorig jaar de Amerikaanse staat Florida aandeed, is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De orkaan werd er van beschuldigd voor miljoenen schade aangericht te hebben langs de noordkust van Florida. De advocaat van Tracey voerde aan dat Florida helemaal geen noordkust heeft. De aanklager gaf toe dat daar iets in zat. Er was 7 jaar verwerpelijk en een taakstraf van 40 uur geƫist.


Boze burgers hadden de orkaan aangeklaagd wegens vernieling, schending van de privacy en verstoring van de openbare orde. De rechter acht niet bewezen dat Tracey bewust schade heeft willen veroorzaken en ook is op videobeelden de orkaan in kwestie moeilijk te herkennen.

Hoofdaanklager Theodor Bos reageerde teleurgesteld op de uitspraak van de rechter: “Hij sprak heel snel, echt onverstaanbaar soms. Hij articuleerde de r ook niet goed. Best wel een afknapper eigenlijk. Verder is het gewoon een teleurstelling dat we de zaak verloren hebben. Eerlijk gezegd had ik al een paar weken het gevoel dat het niet ging lukken. Achteraf gezien was deze hele kwestie een lange lijdensweg.”


Er zijn nog geen andere orkanen aangehouden. De tropische stormen die korte tijd later enkele ruiten deden sneuvelen, worden niet vervolgd.

1 opmerking: