woensdag 22 april 2009

Noordrijn-Westfalen overleden

Geheel onverwacht is vannacht de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen overleden. Dat meldt de Unifacpost. Noordrijn-Westfalen was de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, maar bondskanselier Merkel zegt verbijsterd te zijn door het bericht: “Dit is gewoon eng, het lijkt wel een film. Je denkt, dit is topografie, dan gebeurt zoiets niet. Toch zijn we nu in één klap een hoop grondgebied kwijt. Heel onwerkelijk.”

Reanimatie
Ooggetuige Theo Bos was ter plaatse toen het gebeurde. Een half uur lang probeerde hij de deelstaat te reanimeren, maar zonder succes. Bos sprak van een 'lange lijdensweg'.



Christian Ude, burgemeester van München, prees Noordrijn-Westfalen vanwege de jarenlange trouwe dienst: “Ik zal mij Noordrijn-Westfalen herinneren als een heel westelijke deelstaat met veel zware industrie en grootstedelijke agglomeraties. Al met al een groot gemis. Toch jammer.” Noordrijn-Westfalen is 59 jaar geworden.

2 opmerkingen:

  1. Ich kann es immer noch nicht glauben. Warum!!?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een collega verliezen valt altijd zwaar, al moet ik zeggen dat we elkaar door de geografische afstand niet zo goed kenden. Ik vind het mooi dat mensen als Theo Bosch ook hun medeleven betuigen, pakkend!

    BeantwoordenVerwijderen