dinsdag 19 april 2011

Onnederlandse gebeurtenissen

Diederik Smit Actueel heeft een lijst gemaakt van alles wat daadwerkelijk nooit zou kunnen gebeuren in een land als Nederland, ook niet na de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh. De gebeurtenissen die niet op onderstaande lijst staan, worden geacht voor mogelijk te worden gehouden in dit land, dat ooit bekend stond om zijn tolerantie en verdraagzaamheid.

Dingen die daadwerkelijk niet kunnen gebeuren in een land als Nederland, dat ooit bekend stond om zijn tolerantie en verdraagzaamheid:

1. Luik-Bastenaken-Luik
2. De eerste maanlanding*
3. De Waalse pijl
4. Het woeden der gehele wereld
5. Een nieuwe Vietnam-oorlog**
6. Kuurne-Brussel-Kuurne
7. Moessonregens**
8. Het uitsterven van de dodo*
9. Datumloze dagen
11. Overstroming van de Nijl
herstel, dit is 11. Gent-Wevelgem
12. De verovering van Sirte en Misrata
13. Het beklimmen van de Mont Ventoux met een step, binnen tien minuten (ongetraind)
14. Parijs-Roubaix


*al gebeurd
**kan wel in delen van Azië


Mocht een dezer gebeurtenissen toch plaatsvinden binnen onze landsgrenzen, dan zal Nederland definitief zijn onschuld verliezen.

4 opmerkingen:

 1. Ja, in België dachten ze ook heel lang dat iets als Luik-Bastenaken-Luik niet kon gebeuren, maarja toen kwam in 1892 de eerste editie en de rest is geschiedenis..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De nummers 1, 3, 6 en herstel dit is 11 kunnen weldegelijk in Nederland gebeuren eens de hereniging heeft plaatsgevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je "een land als Nederland" voor me definiëren? Ik ben vooral benieuwd welke mogelijke landen de titel "een land als nederland" dragen, en ik ga ervan uit dat ook een deel van bijvoorbeeld de maan deze titel zal kunnen dragen. Niet?...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch is Luik-Bastenaken-Luik niet helemaal onnederlands. Ik wijs u allen bij deze op Assen-Geertruidenberg-Assen, ook wel bekend als het Luik-Bastenaken-Luik der geweigerden.

  BeantwoordenVerwijderen