donderdag 31 maart 2011

Liveblog Korea-oorlog: dag 22194

Ook op dag 22194 van de Koreaanse Oorlog lijkt er nog altijd geen zicht op een vredesverdrag tussen Noord- en Zuid-Korea. Wel houden beiden landen zich vooralsnog aan het staakt-het-vuren dat in 1953 werd afgekondigd. Of er op dit moment überhaupt nog onderhandeld wordt over een vredesakkoord is onduidelijk.

14:47 uur: Spoedzitting VN
De VN-veiligheidsraad komt na de zomer in spoedzitting bijeen om te praten over de situatie in Korea. Volgens de Russische president Medvedev is het conflict in een impasse beland.

12:04 uur: Dodental
Het officiële dodental van de oorlog wordt inmiddels geschat op twee miljoen.

11:19 uur: Gedemilitariseerde zone
Bij de gedemilitariseerde zone zijn Noord- en Zuid-Koreaanse grenswachten lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC zou het nog niet tot een confrontatie zijn gekomen.

11:02 uur: Zuid-Sudan
Zuid-Sudan, dat later dit jaar een onafhankelijke staat zal worden, zal geen partij kiezen in het conflict. De Zuid-Sudanese president Salva Kiir Mayardit liet dit zojuist weten op een ingelaste persconferentie. Volgens Mayardit past een nieuwe natie bescheidenheid als het gaat om geopolitieke kwesties, zeker in een conflict dat al ruim zestig jaar voortduurt.

10:33 uur: Seoul
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is zojuist het normale leven weer op gang gekomen. Veel winkels zijn weer open en ook het openbaar vervoer lijkt weer normaal te functioneren.

2 opmerkingen:

  1. Ik hoop op een oplossing voordat ik sterf. Zou toch jammer zijn om het einde te missen na zo lang kijken....

    BeantwoordenVerwijderen