woensdag 26 januari 2011

KRO komt met tv-serie over Amalia




De KRO komt dit voorjaar met een tiendelige dramaserie over het leven van prinses Amalia. In Amalia, de weg naar de troon zullen alle episodes uit het leven van Catharina-Amalia worden verfilmd. De zeven-jarige prinses was een van de weinige leden van het Koninklijk Huis over wie nog geen televisieserie was gemaakt. Toneelschrijver Ger Beukenkamp schreef het scenario voor het docudrama, dat de KRO bijna €60.000,- kostte.

De oudste dochter van kroonprins Willem-Alexander staat de laatste jaren weer volop in de aandacht. In 2009 schreef historica Annejet van der Zijl al een vuistdikke biografie over de prinses, getiteld Prinses Amalia, een bewogen leven. De televisieserie zal voor een groot deel gebaseerd zijn op het boek van Van der Zijl.

De rol van de jonge Amalia zal gespeeld worden door Angela Schijf, die goede herinneringen bewaart aan de opnameperiode: "We hebben een aantal dagen in Argentinië gedraaid en dat voelde echt als een betaalde vakantie. Verder was het fantastisch om een aantal ontroerende scènes te spelen, zoals de eerste schooldag en het blazen op de vuvuzela." Jacob Derwig speelt in de serie de rol van Barry Atsma, een misverstand dat te laat ontdekt werd.

Amalia, de weg naar de troon is vanaf 30 maart elke woensdagavond om 21:15 uur te zien bij de KRO, op Nederland 1.

2 opmerkingen: