zondag 9 mei 2010

Telescoop ontdekt Denemarken

Denemarken ontdekt door telescoop

Een Afrikaanse ruimtetelescoop heeft gisteren Denemarken ontdekt. De Mubaki-telescoop van de inheemse Tugoi-stam uit Tanzania werd in 2008 het heelal ingestuurd om op zoek te gaan naar sporen van leven buiten het traditionele leefgebied van de Tugoi.

De primitieve stam, die voornamelijk van veeteelt leeft, besloot twee jaar geleden op zoek te gaan naar nieuwe leefgebieden met meer schoon drinkwater. Gisteren kwamen de eerste beelden binnen in het ruimtevaartcentrum van de Tugoi. Op de eerste foto’s is het noordelijke deel van het Deense vasteland te zien.
Volgens stamhoofd Ngogo Mubaki, die de telescoop ontwikkelde, is nog niet duidelijk of er in Denemarken voldoende schoon drinkwater of intelligent leven aanwezig zijn. De stam zal in 2011 een onbemande raket naar het Scandinavische land sturen om verder wetenschappelijk onderzoek te doen.

1 opmerking:

  1. Hoe kan dat nou, man! Een primitieve stam en die hebben dan een telescoop. En een ruimtevaartcentrum... Ik geloof er helemaal niks van. Afijn, ze doen maar, die Tugoi. Die komen nog van een koude kermis thuis, daar in Denemarken, in 2011.

    BeantwoordenVerwijderen