dinsdag 5 januari 2010

Optimisme over lekkage

Europese loodgieters zien progressie



Europese loodgieters zijn voorzichtig optimistisch over de lekkage bij mevrouw van Kalveren uit de Wielewaalstraat in Mechelen-Noord. De lekkage zorgt al enkele weken voor wateroverlast. Loodgieter Sjef van Impel ziet positieve ontwikkelingen: “Als ik kijk naar de indicaties van de laatste dagen, dan ben ik niet per definitie pessimistisch. Anderzijds is het zonneklaar dat we hier te maken hebben met zeer gecompliceerde processen en dat betekent dus ook dat je soms geduld moet hebben. We mogen niet vergeten dat deze problematiek niet op zichzelf staat en het is dus van kapitaal belang dat we zaken in samenhang bekijken, juist met het oog op de toekomst.”

Eerder deze week benadrukte mevrouw Van Kalveren het belang van een duurzame oplossing: “Wat is dit voor onzin?! Ik zit hier al twee føkking weken met een lekkend dak en dat mannetje komt gewoon niet opdagen! Ik heb al honderd keer gebeld, maar die mensen doen gewoon waar ze zelf zin in hebben! Aaarggghh!!”

Volgende maand vergaderen de 27 belangrijkste loodgieters van Europa over de kwestie op een ingelaste lekkagetop in Kopenhagen. Ook zal dan worden besproken of het niet veel handiger is om gewoon een stuk dakleer op te branden, waarbij je bijvoorbeeld een gasbrander gebruikt om de ondergrond goed droog te maken, waarna je het dakleer aan de glimmende kant verwarmt tot het vloeibaar wordt, zodat je het hele zaakje over het gat kunt plaatsen.

4 opmerkingen: