zaterdag 14 november 2009

Huiswerk

Volgende week donderdag moeten alle bezoekers van deze website het nu volgende rijtje uit het hoofd kennen. Mensen met meer dan drie fouten krijgen een laatste waarschuwing voor twee personen in een weekendkelder naar keuze. De schoonmaakster van dit weblog, Frits van Essen zal alle rijtjes verzamelen en nakijken. U kunt het rijtje per briefkaart opsturen naar zijn e-mailadres in Zuid-Frankrijk.

Zum
Durch
Holoceen
Servorum
Middelburg
Dembele
Swerts
Terts
Brecht
Perm
1839
Neptunus
Helium
Koffie
Eisenhower
Dunken
Voorkomen
Tiberius
Basilicum

Ook zijn er bonuspunten te verdienen voor mensen die het woord graan uit het hoofd kennen. Vanaf dinsdag ben ik er niet, dus als er nog vragen zijn over de leerstof, hoor ik dat graag voor die tijd. Waarmee we alweer aan het eind gekomen zijn van deze alinea. Maandag wordt deze alinea herhaald. Voor nu, een goed weekend en tot maandag!

9 opmerkingen:

  1. Gaat u ook feiten en jaartallen vragen, of is het genoeg als je alleen de verbanden kunt leggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor Mieke, ik zal zeker niet naar grote verbanden of samenhang vragen. Zolang je maar een beetje de details en jaartallen van het rijtje kent, komt het wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Komt de laatste alinea nog uit op dvd of valt 'ie ergens te podcasten?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet je dat rijtje eens achterstevoren oplezen en door twee delen, moet je eens kijken wat er dan gebeurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zie nergens de provincie waar het e-mailadres gevestigd is staan. Volstaat een aangetekend stuk naar de Ghanese ambassade?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe vaak moet ik het nog zeggen: nóóit aangetekende stukken sturen naar de ambassade van China. Da's vragen om problemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moet ik 'Dunken' onthouden als Thomas van der en zijn broer of als de basketbalterm? Het is een beetje onduidelijk met die hoofdletter.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @omni, onthoud D/dunken maar gewoon als het koppelwerkwoord met die rare stem en dito oogopslag. Als je er moeite mee hebt, is er een handig ezelsbruggetje: dunken. Dat is namelijk hetzelfde woord.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oei Diederik, een beetje slordig denk ik:
    Je hebt Dembele en Brecht van plaats verwisseld. Het is een veel voorkomende fout, maar om overduidelijke redenen al sinds het moment dat "Zwammerij" is vervangen door "Helium" (1952-besluit van Zwolle)de enige juiste volgorde.

    BeantwoordenVerwijderen