zaterdag 28 maart 2009

NOS koopt uitzendrechten Sven Kockelmann

De NOS heeft voor de komende vijf jaar beslag weten te leggen op alle uitzendrechten van beelden van Sven Kockelmann. Nu zijn beelden van Sven Kockelmann nog op willekeurige netten te zien, maar dat gaat per september veranderen. Hoeveel de NOS betaald heeft voor de rechten is niet bekend. Ook alle samenvattingen van Sven Kockelmann gaan naar de NOS. Eerder al legde men beslag op de uitzendrechten van tomaten, nylon, Peugeots 407 en alle hogedrukgebieden ten westen van de evenaar. Piet Römer wilde niet reageren.

vrijdag 20 maart 2009

Verkiezingsoverwinning voor Mexico



Mexico heeft de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Algerije gewonnen. Aan de verkiezingen namen zestien landen deel. Het is de eerste keer dat Mexico zich weet te plaatsen voor de tweede ronde van verkiezingen in het buitenland. Campagneleider Juan Garcia Hernàndez sprak van een verdiende overwinning: "Jongens, heeft iemand m'n oranje sjaal gezien? Hij lag hier op de rijsttafel. Zeg, waar is iedereen? Hallo?" In de tweede ronde stuit Mexico op titelverdediger Libanon. Gastland Algerije kwam niet verder dan 7% van de stemmen.

maandag 16 maart 2009

Persoonlijk verwijt

Mens, doe toch niet zo moeilijk. Echt serieus, je denkt dat je mij de schuld kunt geven van de dingen die toevallig in jouw hoofd zitten. Je hebt geen idee hoe doodvermoeiend die voortdurende achterdocht is. Als jij een avond weg bent met vriendinnen, stuur ik toch ook niet elke vijf minuten een sms'je, of wel soms? Je luistert gewoon niet naar wat ik zeg. Je luistert eigenlijk nooit naar wat ik zeg. Ik weet niet eens waarom ik hier überhaupt nog energie in steek. Zoek het ook maar lekker uit, kapsoneswijf. Echt, serieus...

Dit was een persoonlijk verwijt. Als u op dit moment niet mijn vriendin bent, is dit bericht niet op u van toepassing.

dinsdag 10 maart 2009

Theo Achternaam wint Wie Krijgt De Banaan 2009

Theo Achternaam (26) is de verrassende winnaar van de 25e editie van Wie Krijgt De Banaan, een jaarlijks festival waarbij een willekeurig persoon een banaan krijgt. Achternaam ontving de banaan in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam. Juryvoorzitter Gerlach Cerfontaine had geen specifieke reden voor het kiezen van de winnaar: "De jury is van mening dat het allemaal bar weinig uitmaakt. We begrijpen ook niet waarom iedereen dit mee wil maken. Volgens de jury is Theo Achternaam een prima winnaar, maar het had net zo goed iemand anders kunnen zijn."

Achternaam zelf bleef bescheiden. "Dit is natuurlijk een geweldige opsteker, maar ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb. Deze prijs is in elk geval een mooie motivatie om door te gaan op de ingeslagen weg." Waar Achternaam het over had, bleef onduidelijk.

woensdag 4 maart 2009

Dingen

De laatste tijd zijn er steeds meer dingen. Er zijn zelfs zo veel dingen dat veel mensen het overzicht verliezen. Daarom komt Diederik Smit Actueel met een lijst van de voornaamste dingen van dit moment.

Een heggenschaar



Een kalashnikov

Een fiets


Een beurtbalkje


Een kwulk


Een buitenkwulk


Een kinderkwulk

Prinses Diana overleden

Prinses Diana is overleden. Dat meldt het Britse Persbureau CPA. Het bedrijf kampt al meer dan 11 jaar met een technische storing. Het is de 43e keer dat men het bericht naar buiten brengt. Hoe lang de storing zal aanhouden is niet bekend, maar Prins Charles liet in een verklaring weten niet verrast te zijn door het bericht. Piet Römer wilde niet reageren.